19 Ocak 2020 Pazar

Travel Pakistan 01 : İslamabad

TRAVEL PAKİSTAN 01: İSLAMABAD
.
GEZİ TARİHİ: 18 Kasım 2019, Pazartesi.
.
Pakistan:
Pakistan veya resmi adıyla Pakistan İslam Cumhuriyeti, Güney Asya'da bir ülkedir. Umman Denizi'ne 1.046 km kıyısı vardır. Batısında Afganistan ve İran, kuzeyinde Çin, doğusunda Hindistan vardır.
207 milyon nüfusuyla dünyada en kalabalık 6. ülke olan Pakistan, 2030 yılından sonra Endenozya' yı geçerek en kalabalık ülke olacağı tahmin edilmekte.
Resmi dili Urduca ve İngilizce olan Pakistan' ın nüfusunun %45 Pencapiler, %15 Peştunlar, %14 Sindiler, %10 Serakiler, % 8 Pakistan' ın kurulmasından sonra Hindistan' dan göç eden Müslümanlardan oluşur.
Para birimi olarak Pakistan rupisi kullanılmaktadır.
Yerel saat Türkiye saatine göre 3 saat daha ileridir.
Pakistan vize isteyen ülkeler arasındadır, gitmeden önce vize başvurunuzu yapmış ve Pakistan’a vize almış olmanız gerekmektedir.
.
İslamabad:

Himalayalar Bölgesi ile İndus ovası arasında bir yol kavşağı üstündeki Ravalpindi' ye 15 km uzaklıkta kurulmuş olan İslamabad, gelişmesinin temelleri 1960 yılında atılır. Eyüp Han, kenti Müslümanlığın simgesi olarak yaratmak amacıyla, en uygun yer olarak belirlenen Potvar yüksekovasında inşa edilir. Kuruluş Çalışmaları sırasında bölgede oturan yaklaşık 6.000 köylü yöreden uzaklaştırılarak yerlerine kentin yapım işlerinde çalıştırılacak işçiler yerleştirilir. Binlerce kadın ve erkek işçi ilkel koşullarda çalışarak kent kısa sürede kurulur.

Doğal görünümü çok güzel olan ve tepelerle çevrili geniş ovalar üstünde yer alan İslamabad, Ravalpindi' ye oranla yaşam düzeyi yüksek bir kenttir. 1961' de başlayan gelişme çabaları sonucunda 1965 yılında üniversite kurulur. 1967' de de Karaçi' nin yerine başkent olarak kabul edilir. Günümüzde hükümet, yönetim, diplomasi etkinliklerinin giderek yoğunlaştığı bir kenttir. Birbirinden farklı iki kesimden oluşur; birinci kesim konutlardan oluşur ve burada birbirinin aynı olan ve hiçbir özelliği bulunmayan evler tekdüze bir biçimde dizilmişlerdir, ikimci kesimde ise daha çok kamu hizmet binaları ağırlıktadır, yönetim merkezleri ve temsilcilikler burada toplanmıştır. 

Başkenti olduğu ülkeden böylesine farklılık gösteren, neredeyse ıssız görünümlü, son derece temiz, üztelik geniş çarşıların kargaşasından uzak olan İslamabad' ın kendine özgü özellikleri vardır.
.
Birlik, inanç ve disiplin anıtı.
.
Muhammet Ali Cinnah:

Pakistanlı 20. yüzyıl hukukçusu, politikacısı ve devlet adamıdır. Tüm Hindistan Müslüman Birliği ve Pakistan bağımsızlık mücadelesinin önderidir, aynı zamanda Pakistan'ın kurucusu ve ilk devlet başkanıdır. Pakistan'da "Ulu Önder" ve "Milletin Babası" olarak da anılır. 
.
Nur Khan terminal binası.
.
Havaalanı çıkışından otele kadar trafik motorsiklet yoğunluğu içinde akıyor.
.
.

.
Pakistan' ın süslü kamyonları.
.
Polis kontrol noktası.
.
Bahria Üniversitesi.
.
.
Faysal Camisi:
Asya'daki en büyük camii. 1986 yılında yapılan camii Pakistan'ın başkenti İslamabad'dadır.
.
.
.
.
Serena Hotel:
Margella Tepesi, Raval Gölü ve Diplomatik Bölge' nin yakınında İslamabad' ın beş yıldızlı iki otelinden biri olup Pakistan' ın kültürel mirasını yansıtan bir mimariye sahiptir.
.
Otel bahçesi.
.

.
Otel havuzu.
.
Otel girişi.
.
.
.
.
 .
Otel içinde canlı müzik dinletisi.
.
 .
.
.
Türk usulü kahvaltı sofrası.
.
.
.
Bando dinletisi.
.
.
.
.
.
Otel balkonundan İslamabad manzarası.
.
.
.

.
.
.
.
.
Bu gezinin yolcusu:
Pakistan - İslamabad' da.

.
.
.
.
.

@bygölgegezgin

2 yorum:

  1. The rivers in Pakistan are not merely bodies of water; they are the lifelines of the nation, shaping its history, culture, and economy. Their waters have sustained civilizations, facilitated agriculture, and powered industries. However, these rivers face various challenges such as water scarcity, pollution, and mismanagement

    YanıtlaSil