5 Haziran 2022 Pazar

Hiking Bulgaria 01 : Sofia - South Park

.

HIKING BULGARIA 01: SOFIA - SOUTH PARK

.

GEZİ PLANI: Grand Millennium Sofia Hotel' den yürüyüşe başlanarak Vitosha Bulvarı üzerinden South Park' a gelinerek St. Protomartyr Apostle and Archdeacon Stefan kilisesine kadar yürünecek, buradan South Park içinden geriye dönülerek Grand Millennium Sofia Hotel' de yürüyüş sona erecek.

.

ROTA: Grand Millennium Sofia Hotel, Vitosha Bulvarı, South Park, St. Protomartyr Apostle and Archdeacon Stefan kilisesi.  

.

MESAFE: 6 km.

.

GEZİ TARİHİ: 30 Mayıs 2022, Pazartesi.

ÇIKIŞ  SAATİ: 17.45

VARIŞ SAATİ: 19.00

Sofya:

Bulgaristan' ın başkenti ve en büyük şehridir. Balkan yarımadasının ortasında yer alır. MÖ. 8.-7. yüzyılda Trak kabilesi yaşarken Sardi adını alan kent Roma egemenliğine geçtikten sonra Sardika adını alarak önemli bir ticari ve idari merkez olmuştur. Roma döneminden sonra 9. yüzyıllarda orta çağ Bulgar Devleti zamanında Bulgarların kontrolünde kalır fakat 1018-1185 yılları arasında Bizans egemenliğine girer. Şehrin adı 14. yüzyılın sonlarına doğru Sofya adını alır. 1185-1382 yılına kadar ikinci Bulgar imparatorluğu yönetiminde kalan şehir, 1382 yılından 1878 yılına kadar Osmanlı imparatorluğu egemenliğine girer. 1877-1878 Osmanlı - Rus savaşı sonrasında Bulgaristan' ın başkenti olarak ilan edilir. 1943 yılında Almanlar tarafından işgal edilen kent, 1944 yılında Ruslar tarafından kurtarılmasıyla Sovyet etkisi artar.

Grand Millennium Sofia Hotel.

Vitosha Bulvarı.

South Park girişi.

South Park.

.

.

.

.

St. Protomartyr Apostle and Archdeacon Stefan kilisesi.

.

.

.

.

Uruguay ulusal kahramanı General Jose Artigas.

Mahatma Gandhi.

.

.

Vitosha Bulvarı.

Bulgaria Bulvarı.

.

Yürüyüş bitişi: Grand Millennium Sofia Hotel.

.

.

.

.

.

Bu gezinin yolcusu: Sofya - South Park' ta.

.

.

.

.

.

@bygölgegezgin

.

.

.

.

.

BULGARİSTAN YÜRÜYÜŞ TOPLAMI: 6 km.

TOTAL DISTANCE: 3.737 km.

1 yorum: