3 Ekim 2019 Perşembe

Travel İzmir 06 : Seferihisar - Sığacık

 .
 TRAVEL İZMİR 06: SEFERİHİSAR - SIĞACIK
.
GEZİ TARİHİ: 10 Eylül 2019, Salı.
 .
Sığacık:
Antik dönemde Teos’un kuzey limanını oluşturan Sığacık, bugün Seferihisar mahallesidir. İlçe merkezinin 5 km. batısındadır. İzmir il merkezine ise, 50 km. uzaklıktadır. 
Otel ve pansiyonlar gibi konaklama tesisleri: 
Sığacık kalesine yakın konumlanmış durumdadır. Plajlar ise 1 km. ileridedir. Plajlar bölgesine, minibüs ve Belediye otobüsleri çalışır. Sığacık limanından denize girilmiyor. Liman bölgesinden günübirlik motor turlarıyla: Papaz boğazı, Taş ada, Azmak, Aktaşlı ve Çamağız bölgelerine gidilebilir. Üzüm, özellikle mandalina ve zeytin gibi ürünlerin en lezzetlileri buradadır. Ayrıca taze balık ve deniz ürünleri gün batımı eşliğinde yenecek yerleri mevcuttur.
 .
Eski Sığacık' a giriş.
.
.
.
.
.
.
.
Mavi Ege Otel.
.
.
.
Sığacık Camisi.
.
.
.
 Sığacık Kalesi:
Kanuni Sultan Süleyman’ın Rodos seferi sırasında, 1521-1522 yılları arasında, yapılan Sığacık Kalesi, yapıldığı dönemde, kıyı yerleşmesini savunmaktan öte bir deniz üssü olarak hizmet vermiş, daha sonraki dönemlerde ise gümrük kontrol merkezi olarak kullanılır. Yapıldığında 2 katlı olmasına rağmen günümüze tek katı ayakta kalan kalenin surlarına gizli merdivenlerden tırmanılır. Bu surların yapılmasında, Antik Teos Kenti’nin taşlarından yararlanılmış olması sebebiyle duvarlarda, Teos şehrinden gelme kitabelere rastlanmaktadır.
.
Paşa Kaptanın Yeri.
.
.
Yalı Cafe.
.
Yalı Kafeden gün batımı.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
 Bu gezinin yolcusu: Sığacık' ta.

.
.
.
.
.

@bygölgegezgin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder