8 Haziran 2017 Perşembe

Hiking Muğla 02 : İçmeler - Armutalan - Marmaris



.
HIKING MUĞLA 02 : İÇMELER - ARMUTALAN - MARMARİS
.
GEZİ PLANI: Grand Yazıcı Club Turban' dan yürüyüşe başlanarak İçmeler' e doğru Atatürk Caddesi' nden İçmeler' e gelinecek, İçmeler Barbaros Caddesi' nden Marmaris - Fürth yürüyüş yoluna girilerek Armutalan' a gelinecek. Armutalan' dan Cumhuriyet Bulvarı üzerinden Grand Yazıcı Club Turban' a dönülerek yürüyüş sona erecek.
.
ROTA: Grand Yazıcı Club Turban, Atatürk Caddesi, İçmeler, Barbaros Caddesi, Marmaris - Fürth Yürüyüş Yolu, Armutalan, Şehit Ahmet Benler Caddesi, Yunus Nadi Caddesi, Cumhuriyet Bulvarı, Grand Yazıcı Club Turban.
.
MESAFE: 16 km.
.
GEZİ TARİHİ: 02 Temmuz 2011, Cumartesi.
.
ÇIKIŞ  SAATİ: 06,30
VARIŞ SAATİ: 11,00
.


Marmaris - Fürth Yürüyüş Yolu:

Marmaris Belediyesi ve Almanya Fürth Belediyesi’nin kardeş şehir anlaşmasının 10. yıl kutlamaları nedeniyle kalıcı bir eser ortaya konulması amacıyla hazırlanmış gezi ve yürüyüş yoludur.

Marmaris Milli Parkı sınırları içinde bulunan yürüyüş yolu toplam 20 km. uzunlukta değişik özellikteki parkurlardan oluşmaktadır. Yürüyüş yolunda atla gezinti, dağ bisikleti, köpekle gezinti ve doğa yürüyüşü parkurları bulunmakta. 


Marmaris - İçmeler yolu.


Hayıtın sarmaşıkla dansı.


.

Çıkmaz sokak.


Grand Yazıcı Mares Hotel.


İçmeler giriş.


Atatürk Caddesi.


Marmaris Palace Hotel.


Marmaris Park Otel.


Marmaris körfez çıkışı.


Adaköy' den gün doğumu.


.
.

İçmeler plajı.


.

.

İçmeler orman içi gezi, yürüyüş ve bisiklet yolları.


Barbaros Caddesi.


Martı Resort Hotel.


İçmeler Belediyesi.


İçmeler - Datça yolayrımı.


Datça yolu.


Begonvil' in en güzel hali.


Datça yolunda oman yürüyüş yolu girişi.



Tırmanış başlangıcı.


Marmaris çam balı
 
Marmaris ormanlarının doğal ürünü. Çam balı diğer balların aksine çiçeklerden toplanan nektarlardan değil, arıların çam ağaçları üzerinde oluşan reçineleri işleyerek elde ettikleri salgı balı türü.  Ege ve  Akdeniz bölgelerinde üretilir. Türkiye ve Yunanistan’a özgüdür. Keskin bir tadı ve çam ağacına özgü kokusu var.



.

.

.

.

.
Orman içinden İçmeler.


.

.

Yukarıya tırmandıkça manzara güzelleşiyor.


.

.

.

.



.
                           Günlük (Sığla) ağacı

Dünya’da yalnızca Anadolu’nun belli bir yöresinde, Marmaris, Köyceğiz, Fethiye ve Milas’ta yabani olarak  saf halde ya da başka ağaçlarla karışık ormanlar oluşturarak yetişen günlük ağacından  eczacılıkta, parfüm ve kozmetik sanayinde kullanılan sığla yağı elde ediliyor. Sığla yağı esmer gri renkli, bal kıvamında, hoş kokulu ve acımsı tadı olan bir madde. Bileşiminde uçucu yağ, reçine ve sinnamik asit var. Yara iyileştirici, asalak öldürücü ve balgam söktürücü etkilere sahip. Merhem ya da yakı halinde uyuz gibi bazı deri hastalıklarının  tedavisinde kullanılıyor. Çok eski çağlardan beri bilinen bu yağ eski Mısır’da  mumyalama işlerinde kullanılmış.


.

Ormanın içindeki dereler zirveye yaklaştıkça suları daha güçlü akıyor. Kaynak suyunu sahile indirilebilecek her noktaya boru döşeniyor.

Yaylada domates tarlası.


.

.

.

.

.

.

Limon kekikleri çiçekte.


.

.

.

.

Marmaris - Fürth yolunda mola yerlerinde dinlenmek için yer aramaya gerek yok, çünkü manzaranın olduğu her uygun noktaya dinlenmek, çadır kurmak, ateş yakmak ve fotoğraf makinenizi konuşturmak için mekân hazır. 



Marmaris.


.

.

Adaköy.


İçmeler' e doğru.


Yürüyüş yolundan Armutalan' a iniş.



.

.

Armutalan.


Yunus Nadi Caddesi.


.

.

.
@bygölgegezgin


.

.

MUĞLA YÜRÜYÜŞ TOPLAMI: 26 km.
.
TOTAL DİSTANCE: 2.460 km.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder