2 Kasım 2018 Cuma

Travel USA 01 : Washington DC

TRAVEL ABD 01 : WASHINGTON DC
.
GEZİ TARİHİ: 16 Ekim 2018, Salı.


.

.
İzlanda.


.
Grönland.


Washington DC.
Amerika Birleşik Devletlerinin başkentidir.
Ülke başkentinin herhangi bir eyaletin sınırları içinde yer almasının o eyalete ayrıcalık sağlayacağı düşüncesiyle ABD başkenti " District of Columbia " denilen özel statüde bir bölge olarak kabul edilir. Dolayısıyla Washington DC, kendi başına bir eyalet değildir ve hiçbir eyaletin sınırları içinde yer almaz.
Kentin belediye başkanı vardır ama valisi yoktur. Şehri ABD kongresinin iki kanadından biri olan Temsilciler Meclisi' nde temsil edilen bir üye bulunmakla beraber bu vekilin oy hakkı bulunmamaktadır. Diğer tarftan ABD Kongresi' nin diğer kanadı olan Seneto' da bölgeyi temsil eden herhangi bir senatör bulunmamaktadır. Bu açıdan Washington DC kenti dünyada başka örneği bulunmayan bir statüye sahiptir.
Anıtlarıyla, müzeleri ve birçok ünlü binasıyla tanınan Washington DC hemen ilk bakışta farklı mimarisiyle dikkat çeker. Avrupa' da bulunan monarşi sarayları ve katedralleri yerine, eski Yunan ve Roma tapınaklarını andıran bina ve anıtlarıyla ypılanan şehirde yaklaşık üç milyon kişi yaşar.
Fransız mühendis L'Enfant' ın planlarıyla 1791 yılında inşa edilmeye başlanmış olup, Beyaz Saray, ABD Kongre Binası, ABD Yüksek Mahkemesine, bakanlıklara ve yüz yetmişin üzerinde büyükelçiliğe ev sahipliği yapar. 



Washington anıtı ( Washington monument ):
Amerika Birleşik Devletlerinin kurucusu George Washington anısına yapılan, 169 m. yüksekliğinde, dünyanın en yüksek dikilitaşı. Anıtta ABD ve Osmanlı devletlerinin dostluğunun simgesi olarak Sultan Abdülmecit tarafından gönderilen Osmalıca kitabe vardır. 

.

.

.

.

.



.

.
Washington Türk Büyükelçiliği avlusunda 
Atatürk heykeli.





.


.



McDONALD'S.

.
Bir ABD klasiği: MCDonald's standart menü.

.



.

.

.

.
Beyaz Saray.




.

Harry's Bar.


.

.

.

W Washington DC Hotel roof.


.

.

National Tiyatro.


.

.

.
InterContenentel The Willard Washington DC. 

.

.



.
Bu gezinin yolcusu: Washington DC ' de.

.
.
.
.
.

@bygölgegezgin

2 yorum: